Formules


De dag waarop de vaart doorgaat wordt gepland in samenspraak met de passagier(s). Meestal geven zij enkele data door waarop zij vrij zijn. Een speciale gelegenheid in het verschiet? Indien de weersomstandigheden het toelaten, kan de ballonvaart die dag worden gepland (is het dan toch geen 'ballonweer', dan wordt een nieuwe datum afgesproken). De opstijgplaats wordt bepaald op de dag zelf, afhankelijk van de windrichting (Hélecine, Boutersem, Haasrode, of 'Het Vinne' in Zoutleeuw). Samen met de passagiers wordt de ballon klaargemaakt voor vertrek. We hebben voor ongeveer anderhalf uur gas aan boord. De vaart zelf duurt ongeveer een uur. Daarna wordt het dus uitkijken voor een geschikte landingsplaats. Tijdens de vaart volgt Mia de ballon met de wagen, om nadien alles terug te kunnen inpakken. Eventuele familie en/of vrienden kunnen de ballon mee volgen met eigen wagen. Indien er geen 'volgers' mee zijn, brengen wij je terug tot bij de opstijgplaats (waar uw wagen staat). Wanneer de ballonvaart doorgaat, hangt af van welke formule je kiest:

'Déjeuner sur l' herbe'

Zin in een absoluut unieke belevenis? Afspraak één uur voor zonsopgang; bij het ochtendgloren gaan we dan de lucht in. Nevelslierten boven de velden, kraaiende hanen, geurende bloesems, en de zon die langzaam aan hoger klimt... Een heel aparte sfeer! Na de vaart voorzien wij koffiekoeken voor een ontbijt tussen de velden (op de landingsplaats). Met vier boeken!

Avondvaart

Niet zo'n vroege vogel? 's Avonds spreken we twee uur voor zonsondergang af op de opstijgplaats. Een half uurtje later gaan we dan de lucht in. Met een glaasje schuimwijn klinken we bij een ondergaande zon. Achteraf zijn er voor de passagiers en volgers versnaperingen voorzien.

Onze mand is voorzien voor maximum 4 personen of 300kg. Alleen, met z'n tweeën, of met drie? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat de mand toch 'vol' zit (en zoeken dus zelf voor medepassagiers).